Vervolgtraining 1

Word deskundig op het gebied van hondentraining!

 

 


VERVOLGTRAINING 1 (Opvoed 4)

  • 5 weekse cursus
  • 1 x per week trainen
  • Toegang tot de online leeromgeving met alle oefeningen en trainingsvideo’s
  • geen examen – wel certificaat!

De vervolgtraining  is een uitdagende vervolgstap voor alle cursisten die de Basiscursus/Basis Plus succesvol hebben afgerond of bij een andere hondenschool een vergelijkbare cursus hebben gevolgd. De Basis en Plus vormen het vertrekpunt in deze enorm gevarieerde training! We gaan jullie nog verder uitdagen waarbij afleiding en verleiding de rode draad is in deze cursus.

 

DE VERVOLG IN EEN NOTENDOP

Daar waar de Basis- en Pluscursus zich richten op het aanleren en betrouwbaar maken van oefeningen zoals wandelen aan een slappe lijn, zit- en af en blijf en zelfbeheersing, ga je deze tijdens de vervolgtraining veel verder uitbouwen en verzwaren en uiteraard geven we allerlei nieuwe, inspirerende en creatieve ’twist’ aan de oefeningen.

Aandacht en focus ondanks afleiding en verleidingen
Aandacht is het vertrekpunt om je hond iets aan te leren maar hoe staat het met de focus bij afleidingen en verleidingen?  Welke tools zet je in om te zorgen voor succes én waarbij je hond ook daadwerkelijk zich beter leert focussen zonder dat je je hond afleid of toch stiekem corrigeert?

Zelfbeheersing
Je gaat werken aan zelfbeheersing next level! Bij zelfbeheersing gaan we de oefeningen vanuit de puppy, basis en plus verzwaren, complexer maken en combineren met andere oefeningen. Zo ga je zelfbeheerrsing combineren met een betrouwbare hier waarbij je hond de verleiding weerstaat en zich toch eerst bij jou meldt 🙂

Wandelen
Je gaat steeds meer werken met afleiding. Je gaat werken aan tempowisselingen, aan wissels waarbij je je hond gemakkelijk aan de andere kant kan laten wandelen en je gaat werken in het passeren van andere honden. Je gaat oefenen met wandelen langs verleidingen. Welke vaardigheden vanuit de basis en basis plus zet je in? Hoe voorkom je dat je hond de fout in gaat en welk gedrag ga je wel belonen? Oefeningen zoals plaats zenden, aan de voet en naast je in positie vanuit de basis komen hierbij ook aan bod.

Luchtige oefeningen en tricks
Tricks en trucs! Altijd leuk voor tussendoor. Achteruit lopen, target oefeningen, tussen je benen lopen, buigen, twist en turn. Wij garanderen je: we dagen je uit! Ook ga je zelf bedenken hoe je een oefening opbouwt. Wat is stap 1? Welke trainingstechniek(en) ga je inzetten? Zo word je steeds deskundiger op het gebied van honden trainen!

Statische oefeningen
Je gaat je hond leren te stoppen met lopen als hij losloopt, je gaat werken aan distance control ofwel: je leert je hond op afstand te zitten, te liggen en weer te gaan zitten. Je gaat oefenen met de  af en blijf voor 2 minuten op afstand.

Hierkomen next level
Vooruitsturen en terugroepen, hierkomen met ontzettend veel afleiding én ook het hierkomen combineren we weer met allerlei bekende oefeningen.

Bij de vervolgtraining word je echt deskundig op het gebied van hondenopvoeding- en training. Ook ga je oefenen met verschillende trainingstechnieken. Hierdoor ben je in staat om op een snelle manier je hond iets nieuws aan te leren of ongewenst gedrag om te buigen. Natuurlijk worden veel gehoorzaamheidsoefeningen weer in spelvorm gegeven waardoor leren leuk wordt!

 

TRAINING = UITDAGING!

Spelletjes hebben iets magisch. Het motiveert, het houdt je scherp en je bent in staat om langere tijd geconcentreerd bezig te zijn. En niet  te vergeten: het geeft enorm veel plezier!  Uitdaging en plezier zijn zowel voor jou als je hond de belangrijkste ingrediënten om actief en gemotiveerd bezig te blijven gedurende de vervolgtraining. Daarom gieten we gehoorzaamheid regelmatig in een speels jasje! De spellen zijn afgestemd op het dagelijks leven en dat betekent dat je deze spellen ook thuis kan spelen!

 

ONLINE LEEROMGEVING

Met behulp van de unieke leeromgeving en onze exclusieve trainingsvideo’s ben je in staat om buiten de lessen om het trainingsprogramma stap-voor-stap te volgen én dat in je eigen tempo en op je eigen tijd!

Bij DogStars word je begeleid door deskundige, gediplomeerde en ervaren instructeurs die hun vak verstaan en dit vol passie uitdragen. Door de zorgvuldige en systematisch opbouw van de oefeningen kun jij stralen met je hond!

Bekijk hier verschillende impressievideo’s van de veelzijdige Vervolgtraining 


START

Binnenlocatie Koudekerk a/d Rijn
Maandag 5 februari 20.15 uur

Buitenlocatie Alphen a/d Rijn
Zondag 17 maart 11.20 uur

ONDERWERPEN

• Aandacht en focus ondanks afleiding
• Honden passeren
• Zelfbeheersing next level!
• Hierkomen onder allerlei omstandigheden
• Zit en Blijf met afleiding
• Af en Blijf 1 minuut in zicht op afstand
• Vooruit sturen en terugroepen


LOCATIE

Buitenlocatie
Kees Mustersstraat 8
Alphen aan den Rijn

Binnenlocatie
VTC de Ridderhof
Arie Hogenespad 1
Koudekerk a/d Rijn


KOSTEN

5 weken 100,- inclusief toegang tot online leeromgeving