Jiske de Lange

Eigenaar van- en Gediplomeerd Kynologisch Instructeur bij DogStars Hondenschool 

Ik ben Jiske en ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur, gedragsdeskundige en o.a. opgeleid bij Martin Gaus Academie en DogVision. Ook heb ik enorm veel vlieguren gemaakt  want de praktijk is altijd vele malen complexer dan de theorie. Ik heb gewerkt met allerlei verschillende soorten rassen, achtergronden en leeftijden.

Door mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van honden opvoeding- en training kan ik snel de vinger leggen op wat er nou werkelijk aan de hand is en daarmee weten cursisten veel beter wat ze te doen staat. Ik reik concrete en praktische handvatten en inzichten die ervoor zorgen dat cursisten snel en met plezier leren. En dat is waar het om gaat!

Wie ooit les van mij heeft gekregen zal nooit vergeten met hoeveel passie, vreugde en enthousiasme ik dit werk doe. Honden trainen gaat veel verder dan het uitleggen van een oefening. Het gaat om het inspireren en motiveren van de cursisten waardoor deze in beweging komen. Bewustwording, zelfreflectie en anders durven denken. De lessen en oefeningen kennen een systematische opbouw en achter iedere oefening schuilt een wereld aan technieken. Saaie gehoorzaamheidsoefeningen bestaan bij mij niet. Die worden in een nieuw jasje gestoken waardoor het een uitdaging wordt! Daarnaast vind je bij mij afwisseling in de lesstof en variatie in de werkvormen.

 

 

Rebecca Kuijf

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur bij DogStars Hondenschool

Ik ben Rebecca, gediplomeerd Kynologisch instructeur en in opleiding tot hondengedragsdeskundige. Al van jongs af aan heb ik honden thuis gehad. Mijn passie voor honden is ontstaan toen wij Rasta kregen. Ik heb met haar de puppycursus, gehoorzaamheidstrainingen en behendigheid gevolgd. Sinds afgelopen jaar heb ik ook een heerlijk jonge bordercolli in huis waar ik ook veel mee onderneem. Ik raakte steeds meer geïnspireerd door hondengedrag en zodoende heb ik de stap gezet om mij te bekwamen in de kynologie. Bij het trainen van honden is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met verschillende rassen én ook met de verscheidenheid aan mensen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een hondenschool waar ik ervaring kan opdoen en begeleid wordt in het trainen van honden en het begeleiden van de hondeneigenaren.

Als ik naar de toekomst kijk, zou ik graag mensen willen helpen die tegen dingen aan lopen met hun hond. Dit kunnen kleine, maar ook grotere dingen zijn. Van zindelijkheid tot agressie en angst. Ik zie graag dat mensen plezier hebben met hun hond.

 

 

 

Merel Pot

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur bij DogStars Hondenschool

Ik ben Merel, 20 jaar, en ik heb een Siberische husky genaamd Mylo. Ik ben in opleiding tot Kynologisch instructeur en trainer bij DogStars Hondenschool. Daarnaast volg ik de HBO-studie Human Resource Management .

Zelf heb ik met mijn hond ook cursussen gevolgd bij DogStars. Wat heb ik tijdens gedurende die tijd veel geleerd! Mijn focus lag bij ‘wat ik van de hond verwacht’ en nu is het precies andersom. Vanaf de allereerste les voelde ik direct dat mijn passie ligt bij honden en hun begeleiders te trainen.

De visie van DogStars sluit fantastisch aan op de mijne. De positieve benadering van trainen en creatieve nadenken inspireert mij ontzettend. Ik vind het super cool om hier mijn vlieguren te maken!

Voor de toekomst zie ik een leven vol passie en uitdaging. Ik ben iemand die er met de volle 100% voor gaat. Het leren begrijpen van je hond is een onwijs gaaf proces. Verder is hondentraining erg divers. Dit zijn slechts enkele redenen waarom ik me tot een volwaardige trainer wil ontwikkelen.


Yara Redegeld

Aspirant trainer bij DogStars Hondenschool

Mijn naam is Ik ben Yara Redegeld en ik ben 22 jaar oud. Afgelopen juni heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding van Dier en Ondernemen.Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over verschillende diersoorten en hun gedrag én ik heb veel geleerd over het werken met mensen en ondernemen.

Nu ik mijn diploma heb behaald, wil ik mij verder specialiseren in het trainen van honden. Vanaf dat ik klein was wist ik al dat ik enorm graag in de dierenbranche wilde werken. Honden zijn altijd al mijn favoriete dieren geweest omdt ze altijd onvoorwaardelijk veel liefde geven en het enorm intelligente dieren zijn. Daarnaast vind ik het super leuk om honden en hun eigenaren samen te zien groeien. Nu ik mijn diploma heb gehaald, wil ik mij verder specialiseren in het trainen van honden.

Vanaf dat ik me kan herinneren hebben we thuis al honden gehad. Een Schapendoes, Labrador Retriever
en kruising Labrador x Golden Retriever. Ik ging altijd erg graag mee wandelen, wilde ze trucjes leren
zoals; poot of platliggen. Altijd met ze door het huis heen dansen en stuiteren.

Ik ben ontzettend blij dat ik de kans krijg mijzelf te ontwikkelen binnen Dogstars! Wat mij heel erg aanspreekt bij Dogstars is de manier van lesgeven. Er wordt altijd gewerkt aan dingen die je in het dagelijks leven goed kunt gebruiken. Het team neemt het werken met de hondeneigenaren heel serieus maar er is ook informele sfeer binnen het team. Tijdens de lessen is altijd tijd voor een grapje !

In de toekomst wil ik heel graag mijn diploma tot Kynologisch instructeur behalen en veel ervaring opdoen in het lesgeven van honden en hondeneigenaren. Tenslotte is het mijn grote droom om geleidehonden trainer te worden (blindegeleidehonen, assistentiehonden etc.).Ik vind het heel mooi om te zien hoe een geleidehond een persoon zijn of haar
vrijheid, zelfstandigheid en zelfvertrouwen weer terug kan geven.

Linda Vermaas

Kynologisch Gedragstherapeut bij DogStars Hondenschool

De unieke band die mensen en honden met elkaar hebben fascineert mij; wij zijn de enige twee diersoorten op aarde die zo intensief met elkaar samenleven en communiceren. Omdat een goede communicatie echter alles behalve vanzelfsprekend is, ben ik mij verder gaan verdiepen in hondentraining en –gedrag, en heb ik de opleiding tot Gedragstherapeut voor Honden (DogVision) gevolgd.

Wat mij met name interesseert is waaróm een hond bepaald gedrag laat zien, en vanuit welke emotie dat gedrag voortkomt. Ik geloof niet in quick fixes of in populaire mythes dat alles de schuld is van de eigenaar. Er zijn heel veel factoren die kunnen bijdragen aan probleemgedrag, en alleen wanneer die factoren bekend zijn kan een goede langetermijnoplossing worden gezocht. Het is mijn missie om eigenaren die honden hebben met probleemgedrag hierbij te helpen en het begrip tussen hond en eigenaar te herstellen, zodat het leven samen weer leuk wordt.

Met mijn eigen honden (een Cocker Spaniël en een Welsh Springer Spaniël) train ik ook graag, en volg ik speur- en detectielessen, loop ik af en toe shows en doe ik aan apporteersport.