De volgende instructeurs kun je tegenkomen bij een van de cursussen!

 

Jiske 

Eigenaar van- en Gediplomeerd Kynologisch Instructeur bij DogStars Hondenschool 

Ik ben Jiske en ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur, gedragsdeskundige en o.a. opgeleid bij Martin Gaus Academie en DogVision. Ook heb ik enorm veel vlieguren gemaakt  want de praktijk is altijd vele malen complexer dan de theorie. Ik heb gewerkt met allerlei verschillende soorten rassen, achtergronden en leeftijden.

Door mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van honden opvoeding- en training kan ik snel de vinger leggen op wat er nou werkelijk aan de hand is en daarmee weten cursisten veel beter wat ze te doen staat. Ik reik concrete en praktische handvatten en inzichten die ervoor zorgen dat cursisten snel en met plezier leren. En dat is waar het om gaat!

Wie ooit les van mij heeft gekregen zal nooit vergeten met hoeveel passie, vreugde en enthousiasme ik dit werk doe. Honden trainen gaat veel verder dan het uitleggen van een oefening. Het gaat om het inspireren en motiveren van de cursisten waardoor deze in beweging komen. Bewustwording, zelfreflectie en anders durven denken. De lessen en oefeningen kennen een systematische opbouw en achter iedere oefening schuilt een wereld aan technieken. Saaie gehoorzaamheidsoefeningen bestaan bij mij niet. Die worden in een nieuw jasje gestoken waardoor het een uitdaging wordt! Daarnaast vind je bij mij afwisseling in de lesstof en variatie in de werkvormen.

Jiske de Lange

Jiske de Lange

 


 

Rebecca 

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur bij DogStars Hondenschool

Ik ben Rebecca, gediplomeerd Kynologisch instructeur en in opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut. Al van jongs af aan heb ik honden thuis gehad. Mijn passie voor honden is ontstaan toen wij Rasta kregen en ik met haar ben gaan trainen. Ik heb met haar de puppycursus, gehoorzaamheidstrainingen en behendigheid gevolgd. Ook heb ik een leergierige border colli in huis waar ik  veel mee onderneem zoals frisbee sport.

Bij het trainen van honden is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met verschillende rassen én ook met de verscheidenheid aan mensen. Daarom ben ik destijds op zoek gegaan naar een hondenschool waar ik ervaring kan opdoen. Inmiddels werk ik al een aantal jaren voor DogStars en kom je mij tegen bij de puppycursus, basiscursus, vervolgtrainingen en de privétrainingen!

Rebecca Kuijf


 


Yara 

Gediplomeerd Kynologisch instructeur bij DogStars Hondenschool

Mijn naam is Yara Redegeld en ik kynologisch instructeur bij DogStars hondenschool. Je kunt mij tegenkomen bij de puppycursus en basiscursussen! Ook zie je mij bij puppy coaching aan huis.

Ik heb mijn diploma behaald voor de opleiding van Dier en Ondernemen.Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over verschillende diersoorten en hun gedrag én ik heb veel geleerd over het werken met mensen en ondernemen. Toch wilde ik mij verder specialiseren in het trainen van honden. Vanaf dat ik klein was wist ik al dat ik enorm graag in de dierenbranche wilde werken. Honden zijn altijd al mijn favoriete dieren geweest omdat ze altijd onvoorwaardelijk veel liefde geven en het enorm intelligente dieren zijn. Daarnaast vind ik het super leuk om honden en hun eigenaren samen te zien groeien. Nu ik mijn diploma heb gehaald, wil ik mij verder specialiseren in het trainen van honden.

Vanaf dat ik me kan herinneren hebben we thuis al honden gehad. Een Schapendoes, Labrador Retriever en kruising Labrador x Golden Retriever. Ik ging altijd erg graag mee wandelen, wilde ze trucjes leren
zoals; poot of platliggen. Altijd met ze door het huis heen dansen en stuiteren.Ik ben ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen binnen Dogstars! Wat mij heel erg aanspreekt bij Dogstars is de manier van lesgeven. Er wordt altijd gewerkt aan dingen die je in het dagelijks leven goed kunt gebruiken. Het team neemt het werken met de hondeneigenaren heel serieus maar er is ook informele sfeer binnen het team. Tijdens de lessen is altijd tijd voor een grapje !

Tenslotte is het mijn grote droom om geleidehonden trainer te worden (blindegeleidehonen, assistentiehonden etc.).Ik vind het heel mooi om te zien hoe een geleidehond een persoon zijn of haar vrijheid, zelfstandigheid en zelfvertrouwen weer terug kan geven.

 

 

Yara Redegeld


 


Boudine

Kynologisch assistent trainer bij DogStars Hondenschool


Mijn naam is Boudine en ik ben sinds 2021 assistent instructeur bij Dogstars. Ik ben van huis uit opgegroeid met veel verschillende soorten dieren en heb in het bijzonder een grote liefde voor honden en katten. Ik woon samen met Rhodesian Ridgeback teef Nyo en Ragdolls Raf en Maya. In 2022 komt er nog een Rhodesian Ridgeback bij.

Honden hebben mij altijd gefascineerd. Waarom doen zij zoals zij doen en wat maakt dat zij zo graag met ons mensen samen zijn en/of voor ons werken. Ik ben daarom de opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen en zou daarnaast graag doorstuderen voor gedragsdeskundige voor honden. Ik heb mijn passie gevonden in het trainen en samenwerken met honden en daarnaast het coachen van en lesgeven aan mensen. Ik volg daarom ook graag cursussen of workshops om mijn kennis actueel te houden en mijzelf continu te blijven ontwikkelen. Jullie zullen mij vaak naast Jiske op het trainingsveld aantreffen, tot snel!

 

 

Boudine


 


Ynke 

Kynologisch assistent trainer bij DogStars Hondenschool

Ik ben Ynke en ben assistent trainer bij Dogstars. Zelf heb ik met mijn hond de puppy- en basiscursus met veel plezier bij Dogstars gevolgd. Mede hierdoor heb ik het enthousiasme en passie voor opvoeding en training geven ontdekt. In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk begeleider op een woongroep voor mensen met een ernstig verstandelijk beperking met gedragsproblematiek. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om erop uit te gaan naar het bos of strand, een terrasje te pakken of met honden bezig te zijn.

Met behulp van Jiske heb ik nu al veel geleerd over het gedrag van honden en hoe wij met ze kunnen werken en trainen. Je zult me dan ook vaak naast Jiske aantreffen tijdens de puppy- of basistraining. Ik vind het zeer interessant om honden goed te observeren en te zien wat zij allemaal aangeven bij ons.

Ik hoop jullie snel te zien op het trainingsveld! Tot snel!

 

Ynke


 


Cristina 

Kynologisch assistent trainer bij DogStars Hondenschool

Hi, ik ben Cristina!
Van jongs af ben ik al altijd gek op honden en katten geweest. Mijn grootste droom toen was dierenarts worden. Helaas niet gedaan. Na alle jaren ander werk gedaan te hebben, wilde ik toch
doen waar ik echt gelukkig van word, en dat is werken met honden. In mijn leven heb ik diverse honden gehad, van een rottweiler, wolfshond, jack russells tot vandaag de dag een mix hondje afkomstig uit Roemenië.

Om toch een deel van mijn droom te laten realiseren, ben ik begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur en Kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie.
Op dit moment loop ik stage bij Dogstars en ik vind het fantastisch! Van puppy cursus tot detectie werk, bij Dogstars kan ik mij verdiepen in de hondenwereld en waardevolle ervaring opdoen.
Het is hartstikke leuk om te zien door de weken heen hoe mensen hun hond leren begrijpen en beter kunnen communiceren met hun viervoeter.

Tot kijk bij een van de cursussen!

Cristina


 


Sonja

Kynologisch assistent trainer DogStars Hondenschool

Mijn naam is Sonja en ik ben in opleiding tot Kynologisch instructeur en Kynologisch gedragstherapeut bij de Martin Gaus Academie. In juli 2021 ben ik bij DogStars hondenschool begonnen als assistent trainer.

Ik ben opgegroeid met honden in de familie en heb als tiener meerdere honden uitgelaten als bijbaantje. Voor mijn werk ben ik veel van huis en daarom heb ik zelf geen hond. Ik heb wel een heel lieve leenhond, waar ik graag lange wandelingen mee maak.

Door deze leenhond ben ik gaan kijken naar trainingsvideo’s en dat vond ik zo interessant dat ik heb ik besloten om een opleiding te gaan volgen.
Bij DogStars heb ik de kans gekregen om in de praktijk te assisteren en zo ervaring op te doen, waar ik erg blij mee ben. De lessen zijn afwisselend en leuk. DogStars werkt met positieve training, waardoor het vertrouwen tussen hond en baasje wordt versterkt. Ik vind het fantastisch om te zien hoe de honden zich ontwikkelen en hoe leuk ze het vinden om met hun baasje te trainen.

Ik hoop ook jullie op het trainingsveld te ontmoeten. Tot snel!

 

 

Sonja


 


Petra

Kynologisch assistent trainer DogStars Hondenschool

Mijn naam is Petra! Ik volg de opleiding tot kynologisch instructeur en kynologisch gedragsdeskundige bij de Martin Gaus academie in Lelystad. Om te leren en ervaring op te doen, draai ik mijn ‘vlieguren’ bij DogStars Hondenschool. Mij zul je meestal op zondagochtend tegenkomen.  

Zelf heb ik een jack russell terriër genaamd Ivy. We houden ervan op het strand te wandelen en zwemmen, maar van het bos kunnen we ook genieten. Ik woon in Brielle, op Voorne Putten. Als ik even tijd heb rijden we richting Rockanje strand.  Met Ivy doe ik aan jacht training en detectiewerk en we vinden het leuk om met doggydates mee te gaan.

 
Tot gauw!
 

 

             Petra


Mascha

Kynologisch assistent trainer DogStars Hondenschool

Mijn naam is Mascha en ben assistent trainer bij Dogstars Hondenschool!

Op de vraag ‘wat ga je doen als je niet meer hoeft te werken’, is het antwoord al gauw ‘je hobby uitvoeren’. Wij hebben een melkveebedrijf en we wilden altijd al graag een hond als erfbewaker/veedrijver hebben. En destijds als ondeskundige, ga je naar het asiel en haal je een hond. Het was een grote zwarte bastaard. En ja, meteen naar een hondenschool gegaan. Al gauw bleek dat er toch een addertje onder het gras zat. Het bleek geen bastaard maar een echte Riesenschnauzer te zijn.

Ik kan zeggen: wij hebben die hond niet getraind maar die hond ons. Hij heeft ons de hondentaal uitgelegd. Ik ben enthousiast geworden over dit ras en ben vrijwilligerswerk gaan doen voor de Nederlandse en Duitse schnauzerverenigingen. Zo kwamen op ons boerenerf  herplaatsingen van schnauzers en zo nu en dan waren wij ook pleeggezin voor deze honden. 

Mede daardoor wilde ik nog meer weten van de hondentaal en werd het een hobby. Zo besloot ik om de opleiding aan de Martin Gaus Academie te gaan volgen. Ik ben in de gelukkige situatie dat ik bij Jiske stage mag lopen. En zij leert mij de kneepjes van het vak, ofwel de relatie tussen de hond en zijn begeleider.

Je komt bij op de maandagavond tegen bij de puppy- en basiscursussen. 

 

 

 

     Mascha


 


Jennifer Finkelnberg

Gediplomeerd Kynologisch (privé)instructeur en gedragscoach bij DogStars Hondenschool

Ik ben Jennifer Finkelnberg en ik ben kynologisch (privé) instructeur en gedragscoach. Je kunt mij ontmoeten bij de gedragsbegeleiding waarbij ik (samen)werk met eigenaren die tegen specifieke gedragsproblematieken aanlopen met hun hond.
 
In het dagelijks leven werk ik als dierverzorger en hondentrainer bij dierenopvang Haarlemmermeer. Hierdoor heb ik heel veel ervaring met asielhonden die bijna allemaal een rugzakje met zich meedragen. Sommigen zijn niet gesocialiseerd en/of hebben weinig opvoeding genoten. Anderen vertonen angstig en/of juist reactief gedrag. Ook werk ik veel met honden die zijn getraumatiseerd, eenkennig gedrag vertonen of niet overweg kunnen met andere honden. Met de juiste begeleiding en veel training van eigenaar en hond is vaak veel te bereiken.
 

 

 

 

Jennifer Finkelnberg