De volgende instructeurs kun je tegenkomen bij een van de cursussen!

 

Jiske 

Eigenaar van- en Gediplomeerd Kynologisch Instructeur bij DogStars Hondenschool 

Ik ben Jiske en ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur, gedragsdeskundige en o.a. opgeleid bij Martin Gaus Academie en DogVision. Ook heb ik enorm veel vlieguren gemaakt  want de praktijk is altijd vele malen complexer dan de theorie. Ik heb gewerkt met allerlei verschillende soorten rassen, achtergronden en leeftijden.

Door mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van honden opvoeding- en training kan ik snel de vinger leggen op wat er nou werkelijk aan de hand is en daarmee weten cursisten veel beter wat ze te doen staat. Ik reik concrete en praktische handvatten en inzichten die ervoor zorgen dat cursisten snel en met plezier leren. En dat is waar het om gaat!

Wie ooit les van mij heeft gekregen zal nooit vergeten met hoeveel passie, vreugde en enthousiasme ik dit werk doe. Honden trainen gaat veel verder dan het uitleggen van een oefening. Het gaat om het inspireren en motiveren van de cursisten waardoor deze in beweging komen. Bewustwording, zelfreflectie en anders durven denken. De lessen en oefeningen kennen een systematische opbouw en achter iedere oefening schuilt een wereld aan technieken. Saaie gehoorzaamheidsoefeningen bestaan bij mij niet. Die worden in een nieuw jasje gestoken waardoor het een uitdaging wordt! Daarnaast vind je bij mij afwisseling in de lesstof en variatie in de werkvormen.

Jiske de Lange

Jiske de Lange

 


 


Boudine

Gediplomeerd Kynologisch instructeur en gedragstherapeut i.o


Mijn naam is Boudine en ik ben sinds 2021 assistent instructeur bij Dogstars. Ik ben van huis uit opgegroeid met veel verschillende soorten dieren en heb in het bijzonder een grote liefde voor honden en katten. Ik woon samen met Rhodesian Ridgeback teef Nyo en Ragdolls Raf en Maya. In 2022 komt er nog een Rhodesian Ridgeback bij.

Honden hebben mij altijd gefascineerd. Waarom doen zij zoals zij doen en wat maakt dat zij zo graag met ons mensen samen zijn en/of voor ons werken. Ik ben daarom de opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen en zou daarnaast graag doorstuderen voor gedragsdeskundige voor honden. Ik heb mijn passie gevonden in het trainen en samenwerken met honden en daarnaast het coachen van en lesgeven aan mensen. Ik volg daarom ook graag cursussen of workshops om mijn kennis actueel te houden en mijzelf continu te blijven ontwikkelen. Jullie zullen mij vaak naast Jiske op het trainingsveld aantreffen, tot snel!

 

 

Boudine


 

Yara 

Gediplomeerd Kynologisch instructeur 

Mijn naam is Yara Redegeld en ik kynologisch instructeur bij DogStars hondenschool. Je kunt mij tegenkomen bij de puppycursus en basiscursussen!

Een aantal jaren geleden heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding van Dier en Ondernemen.Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over verschillende diersoorten en hun gedrag én ik heb veel geleerd over het werken met mensen en ondernemen. Toch wilde ik mij verder specialiseren in het trainen van honden. Vanaf dat ik klein was wist ik al dat ik enorm graag in de dierenbranche wilde werken. Honden zijn altijd al mijn favoriete dieren geweest omdat ze altijd onvoorwaardelijk veel liefde geven en het enorm intelligente dieren zijn. Daarnaast vind ik het super leuk om honden en hun eigenaren samen te zien groeien. Na mijn opleiding ben ik mijn vlieguren gaan maken bij DogStars Hondenschool. Ook ben ik gestart met de opleiding tot Kynologisch instructeur.

Vanaf dat ik me kan herinneren hebben we thuis al honden gehad. Een Schapendoes, Labrador Retriever en kruising Labrador x Golden Retriever. Ik ging altijd erg graag mee wandelen, wilde ze trucjes leren
zoals; poot of platliggen. Altijd met ze door het huis heen dansen en stuiteren.Ik ben ontzettend blij dat ik destijds de kans heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen binnen Dogstars! Wat mij heel erg aanspreekt bij Dogstars is de manier van lesgeven. Er wordt altijd gewerkt aan dingen die je in het dagelijks leven goed kunt gebruiken. Het team neemt het werken met de hondeneigenaren heel serieus maar er is ook informele sfeer binnen het team. Tijdens de lessen is altijd tijd voor een grapje !

Tenslotte is het mijn grote droom om geleidehonden trainer te worden werkelijkheid geworden en werk ik door de weeks als trainer bij KNGF geleidehonden. Ik vind het heel mooi om te zien hoe een geleidehond een persoon zijn of haar vrijheid, zelfstandigheid en zelfvertrouwen weer terug kan geven. Hier zet ik mij daarom graag voor in.

 

 

Yara Redegeld


 

Rebecca 

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur en Gedragstherapeut

Ik ben Rebecca, gediplomeerd Kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Al van jongs af aan heb ik honden thuis gehad. Mijn passie voor honden is ontstaan toen wij Rasta kregen en ik met haar ben gaan trainen. Ik heb met haar de puppycursus, gehoorzaamheidstrainingen en behendigheid gevolgd. Ook heb ik een leergierige border colli in huis waar ik  veel mee onderneem zoals frisbee sport.

Bij het trainen van honden is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met verschillende rassen én ook met de verscheidenheid aan mensen. Daarom ben ik destijds op zoek gegaan naar een hondenschool waar ik ervaring kan opdoen. Inmiddels werk ik al heel wat jaren voor DogStars en kom je mij tegen bij diverse cursussen en zie je mij bij gedragsconsulten.

Rebecca Kuijf


 

Ynke 

Kynologisch assistent trainer 

Ik ben Ynke en ben assistent trainer bij Dogstars. Zelf heb ik met mijn hond de puppy- en basiscursus met veel plezier bij Dogstars gevolgd. Mede hierdoor heb ik het enthousiasme en passie voor opvoeding en training geven ontdekt. In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk begeleider op een woongroep voor mensen met een ernstig verstandelijk beperking met gedragsproblematiek. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om erop uit te gaan naar het bos of strand, een terrasje te pakken of met honden bezig te zijn.

Met behulp van Jiske heb ik nu al veel geleerd over het gedrag van honden en hoe wij met ze kunnen werken en trainen. Je zult me dan ook vaak naast Jiske aantreffen tijdens de puppy- of basistraining. Ik vind het zeer interessant om honden goed te observeren en te zien wat zij allemaal aangeven bij ons.

Ik hoop jullie snel te zien op het trainingsveld! Tot snel!

 

Ynke


 


Cristina 

Gediplomeerd Kynologisch instructeur 

Hi, ik ben Cristina!
Van jongs af ben ik al altijd gek op honden en katten geweest. Mijn grootste droom toen was dierenarts worden. Helaas niet gedaan. Na alle jaren ander werk gedaan te hebben, wilde ik toch
doen waar ik echt gelukkig van word, en dat is werken met honden. In mijn leven heb ik diverse honden gehad, van een rottweiler, wolfshond, jack russells tot vandaag de dag een mix hondje afkomstig uit Roemenië.

Om toch een deel van mijn droom te laten realiseren, ben ik begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur en Kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie.
Op dit moment loop ik stage bij Dogstars en ik vind het fantastisch! Van puppy cursus tot detectie werk, bij Dogstars kan ik mij verdiepen in de hondenwereld en waardevolle ervaring opdoen.
Het is hartstikke leuk om te zien door de weken heen hoe mensen hun hond leren begrijpen en beter kunnen communiceren met hun viervoeter.

Tot kijk bij een van de cursussen!

       Cristina


 


Sonja

Kynologisch assistent trainer

Mijn naam is Sonja en ik ben in opleiding tot Kynologisch instructeur en Kynologisch gedragstherapeut bij de Martin Gaus Academie. In juli 2021 ben ik bij DogStars hondenschool begonnen als assistent trainer.

Ik ben opgegroeid met honden in de familie en heb als tiener meerdere honden uitgelaten als bijbaantje. Voor mijn werk ben ik veel van huis en daarom heb ik zelf geen hond. Ik heb wel een heel lieve leenhond, waar ik graag lange wandelingen mee maak.

Door deze leenhond ben ik gaan kijken naar trainingsvideo’s en dat vond ik zo interessant dat ik heb ik besloten om een opleiding te gaan volgen.
Bij DogStars heb ik de kans gekregen om in de praktijk te assisteren en zo ervaring op te doen, waar ik erg blij mee ben. De lessen zijn afwisselend en leuk. DogStars werkt met positieve training, waardoor het vertrouwen tussen hond en baasje wordt versterkt. Ik vind het fantastisch om te zien hoe de honden zich ontwikkelen en hoe leuk ze het vinden om met hun baasje te trainen.

Ik hoop ook jullie op het trainingsveld te ontmoeten. Tot snel!

 

 

Sonja


 


Dinancia

Kynologisch assistent trainer

Ik ben Dinancia en ik ben assistent-trainer bij Dogstars. Ik ben altijd opgegroeid met honden binnen het gezin en heb deze altijd met veel liefde en plezier getraind. Mijn liefde voor honden en het trainen van honden is altijd gebleven.

In het dagelijks leven werk ik als psycholoog voor basis en gespecialiseerde GGZ. Mijn droom is om uiteindelijk mijn werk als psycholoog en mijn liefde voor honden te kunnen combineren middels het inzetten van honden bij behandeltrajecten. Dankzij Jiske kan ik bij Dogstars veel ervaring opdoen met het werken met en het trainen van allerlei soorten honden.

Zelf heb ik een Cavalier King Charles Spaniel, genaamd Bailey. Het enthousiasme en plezier waarmee Jiske haar trainingen geeft, heeft mij gemotiveerd om zelf ook deel te nemen aan cursussen bij Dogstars en verdere training met mijn hond op te pakken. Hierdoor leer ik niet alleen hoe het is om training te geven, maar ook hoe dit wordt ontvangen door cursisten. Dit geeft mij weer kennis die ik vervolgens toe kan passen als assistent-trainer.

Ik ben aanwezig op de donderdagen.

Tot snel!


 

Laura

Kynologisch assistent trainer en gedragstherapeut i.o

Ik ben Laura en ik ben in opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie.

Bij DogStars ben ik assistent trainer en ik loop mee met gedragsconsulten. Ik vind het observeren van hondengedrag super interessant. Het vervolgens interpreteren van dit gedrag en het vinden van een werkbare oplossing voor eigenaar en hond.

Mijn passie ligt dan ook met name bij honden die probleemgedrag vertonen. Ik wil mensen uitleggen waarom een hond doet wat hij doet en het begrijpen van de lichaamstaal van de hond. Zo kan er een betere communicatie komen tussen eigenaar en hond. We kunnen werken aan de onderliggende negatieve emotie dat het probleemgedrag veroorzaakt en het ombuigen naar een positieve emotie en wenselijk gedrag.

Tot snel bij de lessen!

 

 

 

Laura


 

Jessica

Gediplomeerd Kynologisch instructeur en gedragstherapeut i.o

Hoi ik ben Jessica!
Vanaf september 2022 zal je mij zien op de zaterdag ochtend naast Jiske als Assistent Trainer.

Afgelopen zomer heb ik mijn diploma gehaald tot Kynologisch Instructeur bij DogVision en nu is het van belang praktijk uren te maken. Want er valt nog ontzettend veel te leren. Daarom ben ik ontzettend blij dat bij Dogstars te mogen
komen doen. Ze werken op een fijne ontspannen manier en met prettige methode waar hondenwelzijn hoog staat aangeschreven.

Dagelijks bezig zijn met honden en hun gedrag is iets waar ik blij en enthousiast van word. Zo werk ik als paraveterinair waarbij ik zo nu en dan ook gedrag advisering doe. Daarnaast ben ik in opleiding tot gedragstherapeute bij DogVision. Mijn interesse in
diergedrag, welzijn en gezondheid heb ik mogen aanvullen met theoretische kennis tijdens mijn studie Animal Science in Wageningen. Daar heb ik een gedragsscriptie mogen schrijven met als doel meer inzichten te krijgen op het effect van de interactie tussen eigenaar en hond op het ontwikkelen van (probleem) gedrag. Dat was echt heel erg leuk om te doen!

Onwijs veel zin om met jullie aan de slag te gaan. Ik hoop jullie snel te zien op het trainingsveld!

 

 

Jessica


 

Samantha

Kynologisch assistent trainer

Mijn naam is Samantha! De omgang met dieren maken mij intens gelukkig, maar vanwege mijn fulltime baan is een hond op dit moment geen optie. Ik heb twee Maine Coons, Diesel en Dexter, en met behulp van clicker training probeer ik deze heren wat trucs te leren. Dit geeft mij ook heel veel plezier. Elke keer als zij een commando goed uitvoeren komt er een lach op mijn gezicht.

Ik heb een studie Biologie afgerond en veel kunnen leren over het gedrag van dieren en mensen. Uiteindelijk heb ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie niet in de praktijk kunnen brengen en ben ik in de retail branche terecht gekomen. Ik wilde na 21 jaar retail, weer wat met mijn liefde voor dieren doen en ben daarom in september begonnen met de opleiding tot kynologisch instructeur bij DogVision.

Bij DogStars heb ik de kans gekregen om in de praktijk ervaring op te doen en ik leer ontzettend veel van Jiske. Je ziet mij op maandag op het trainingsveld.

Samantha


 


Irene

Kynologisch assistent trainer

Hoi! Ik ben Irene!
Sinds juni 2022 assisteer ik op de maandagavonden bij DogStars hondenschool en kun je mij bij verschillende cursussen vinden zoals de puppycursus, basis- en basis pluscursus.
 
In 2021 heb ik de opleiding dierverzorgning niveau 3 afgerond. Een leuke en brede opleiding waarbij ik heb gewerkt met allerlei gezelschapsdieren. Ik heb veel stages gevolgd. Van kinderboerderij, hondenopvang, trimsalon en hondenuitlaatservice. Door de stages ben ik erachter gekomen dat mijn passie echt bij honden ligt.
Na mijn opleiding ben ik gestart met mijn eigen hondenuitlaatservice. De kracht van mijn uitlaatservice is dat ik privé wandelingen maak en/of honden in hele kleine groepjes uitlaat. Dit maakt de uitlaatservice ook geschikt voor honden die minder plezier ervaren om in groepsverband te wandelen.
 
Zelf heb ik een mix herder uit Bulgarije en hier heb ik allerlei cursussen mee gevolgd. Zo ben ik ook uitgekomen bij DogStars Hondenschool. Ik vind het fascinerend hoe Jiske en haar team veel energie brengt in een groep en waarbij oefeningen worden aangeboden die inspireren en waarbij je toch bezig bent met gehoorzaamheid.
 
Tot gauw!
 

 

 

 

Irene


 


Jennifer 

Gediplomeerd Kynologisch (privé)instructeur en gedragscoach 

Ik ben Jennifer en ik ben kynologisch (privé) instructeur en gedragscoach. Je kunt mij ontmoeten bij de gedragsbegeleiding waarbij ik (samen)werk met eigenaren die tegen specifieke gedragsproblematieken aanlopen met hun hond.
 
In het dagelijks leven werk ik als dierverzorger en hondentrainer bij dierenopvang Haarlemmermeer. Hierdoor heb ik heel veel ervaring met asielhonden die bijna allemaal een rugzakje met zich meedragen. Sommigen zijn niet gesocialiseerd en/of hebben weinig opvoeding genoten. Anderen vertonen angstig en/of juist reactief gedrag. Ook werk ik veel met honden die zijn getraumatiseerd, eenkennig gedrag vertonen of niet overweg kunnen met andere honden. Met de juiste begeleiding en veel training van eigenaar en hond is vaak veel te bereiken.
 

 

 

 

Jennifer Finkelnberg