Gedragsbegeleiding

 

GEDRAGSBEGELEIDING

Als hondeneigenaar kan je weleens te maken krijgen met gedrag waar je niet blij van wordt. Gedrag dat zorgt voor voor onrust, spanning en/of stress bij jou of in het gezin. Dit maakt het samenleven met de hond minder plezierig. Tegelijkertijd is er iets met je hond aan de hand waardoor hij bepaalt probleemgedrag vertoont. Binnen de gedragsbegeleiding gaan we jullie begeleiden zodat het samenleven weer glans krijgt!

 

Privétraining of gedragsbegeleiding?

Bij DogStars maken we een duidelijke scheiding tussen privétraining en gedragsbegeleiding. Bij privétraining gaan we aan de slag met trainingsgerelateerde problemen waar jij en je hond tegen aan lopen of dingen die per ongeluk verkeerd zijn aangeleerd bij de hond. Je kunt hierbij denken aan: trekken aan de lijn, benchtraining of bijvoorbeeld onbeheerst gedrag.

Gedragsbegeleiding zetten wij in wanneer jij specifiek gedrag van je hond als een probleem ervaart of wanneer je hond door zijn gedrag een gevaar vormt voor zichzelf of voor zijn (directe) omgeving. Hierbij is het van groot belang om de oorzaak en de achterliggende emotie(s) van het probleemgedrag zo goed mogelijk te bepalen om tot de juiste oplossing te komen. Dit vraagt om een andere aanpak en vraagt ook meer tijd.


Probleemgedrag

Voorbeelden van gedrag waarbij gedragsbegeleiding een oplossing kan bieden:

Angsten
– Angst voor vreemde geluiden, andere honden, vreemde mensen, kinderen enz.
– Angst om alleen thuis te zijn (verlatingsangst)
– Angstagressie

Agressie
– Uitvallen aan de lijn
– Agressie naar andere honden, mensen, kinderen enz.
– Bezitsagressie of baknijd

Najagen
– Najagen van fietsers, katten, andere honden, wild enz.

Dwangmatig gedrag
– Overmatig blaffen, schaduw najagen, zelfbeschadigend gedrag enz.

Overig
– Hyperactiviteit


Wat vraagt dit van jou?

Gedragsbegeleiding vraagt om inzet, tijd, geduld, liefde en doorzettingsvermogen van jou als eigenaar. Probleemgedrag is niet in één dag opgelost of verdwenen. Wel ben jij de sleutel tot een verbetering van het gedrag. En wij staan natuurlijk altijd voor je klaar om je te coachen.


Onze samenwerkingen

Wij werken samen met verschillende gedragsprofessionals en koppelen de hulpvraag altijd aan de juiste professional.

Laura van Popele
Gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut

Laura is een van onze zeer gewaardeerde gedragstherapeuten. Laura kijkt verder dan alleen naar het gedrag van de hond. Gezondheid, welzijn, gemoedstoestand, karakter, ras en nog veel meer factoren hebben invloed op specifieke problematieken. Iedere hond is uniek. Dat maakt dat een “one-size-fits-all” oplossing niet bestaat. Samen met de eigenaren bewandelt Laura het proces waarbij de eigenaren (nog) meer inzicht krijgen in de wereld van de hond en de mogelijkheden in het verbeteren van specifieke problemen. Het leren accepteren van zijn/haar rafelrandjes en zo te komen tot een gezonde en gelukkige relatie.

Het traject
Een eerste consult gepland waarbij Laura bij je aan huis komt. Laura neemt alle tijd om jouw situatie, mogelijkheden en wensen te bespreken. Een gedragsconsult duurt daarom ongeveer 1,5 uur. In jouw vertrouwde omgeving kan alles worden doorgenomen wat van invloed kan zijn op het gedragsprobleem van je hond. Ook observeert Laura het gedrag en je krijgt je direct praktische handvatten waarmee je aan de slag kunt. Na het consult ontvang je een uitgebreide verslaglegging. Na ongeveer 2 weken neemt Laura contact met je op zodat de vorderingen en eventuele tegenslagen kunnen worden besproken. Je hebt dan ook de mogelijkheid om te kiezen voor een follow-up consult waarbij verder geoefend kan worden met de aangeboden technieken.

Jennifer Finkelnberg
Hondenprofessional/coach 

Jennifer is dé gedragsexpert op het vlak van de zogenaamde powerrassen. 16 jaar geleden startte zij, gediplomeerd Dierverzorger en Kynologisch instructeur, als asielmedewerker op een afdeling voor in beslaggenomen honden. Hier is haar liefde voor Bull breeds en de Amerikaanse Pitbull Terriër begonnen.

Als trotse eigenaresse van 4 Amerikaanse Pitbull Terriërs en 1 Stafford/pitbull-achtige (allemaal herplaatsers), hondentrainer en verzorger, voelt zij het mede als een plicht bij te dragen aan juiste educatie rondom de haar zo geliefde ras(sen) en rondom algeheel verantwoord houderschap van honden.

Jennifer heeft jarenlange ervaring met de zogenaamde powerrassen en werkt veelal met deze rassen.


Contact opnemen

Wil je weten of gedragsbegeleiding voor jouw hond raadzaam is? Neem dan contact op met ons op.

 

BEGELEIDINGSDAGEN

De tijden van gedragsbegeleiding worden in overleg met jou gepland.

LOCATIE

Gedragsbegeleiding is bij jou aan huis of indien gewenst op een andere locatie.

KOSTEN

Huisbezoek: 175,-
Follow up consult: 75,-

NVGH geaccrediteerd

Reiskosten en reistijd

  • Binnen Alphen a/d Rijn:
    geen reiskosten
  • Buiten Alphen a/d Rijn en tot max. 15 kilometer: € 0,39 per gereden kilometer
  • Vanaf 15 kilometer: € 0,69 per gereden kilometer