De meest veelzijdige Basiscursus!

Dé training voor jonge honden, pubers, honden uit het buitenland, herplaatsers en voor de volwassen, beginnende hond!

 

 

BASISCURSUS (Opvoed 2)

  • 5 weekse cursus
  • 1 x per week trainen
  • Toegang tot de online leeromgeving met alle oefeningen en trainingsvideo’s
  • geen examen – wel certificaat!

De basisgroepen van oktober druppelen al langzaam vol dus wees er snel bij! Altijd droog trainen? Kies dan voor de maandag- of donderdagavond!

De Basiscursus is dé training voor jonge honden, puberende honden, herplaatsers, honden uit het buitenland en voor de volwassen, beginnende hond! De Basiscursus is het startpunt waarbij je op een positieve, creatieve, originele en vooral plezierige wijze praktische en effectieve vaardigheden ontwikkelt in de opvoeding en training van je hond. Onder begeleiding van deskundige instructeurs ga je aan de slag met verschillende oefeningen. Aandacht onder verschillende omstandigheden, wandelen aan een slappe lijn, hierkomen en nog veel meer.

DE BASIS IN EEN NOTENDOP 

Bij Basiscursus ga je een ijzersterk fundament leggen in de opvoeding en training van jouw hond. Denk hierbij aan basisvaardigheden zoals wandelen aan een slappe lijn, zit en blijf, af en blijf, zelfbeheersing en nog veel meer.  Tijdens de lessen krijg je inzicht in hoe jouw hond leert. Waar haalt jouw hond zijn informatie eigenlijk vandaan? Wat motiveert jouw hond om met jou samen te werken? Hoe bouw je een vaardigheid stapsgewijs uit en wat doe je als het even niet goed gaat? Tijdens de lessen ga je onder begeleiding van deskundige instructeurs enorm veel ontdekken en ervaren en leren!

Verder krijg je kennis over hondengedrag en praktische “eye-openers” bij het ombuigen van ongewenst gedrag. Hoe ga je om met een hond die opspringt? Welke methodes zijn er en welke werkt bij jouw hond?

Door de zorgvuldige en systematisch opbouw van de cursus kun je gericht aan de slag met de oefeningen die voor jou belangrijk zijn. Je krijgt concrete en toepasbare tips en tools waardoor je snel succes hebt. En de inspirerende en motiverende spellen maken trainen nog leuker! Na 5 weken heb je genoeg tools in handen om je hond goed te begeleiden, te sturen en écht samen te werken!

Bij DogStars word je begeleid door deskundige, gediplomeerde en ervaren instructeurs die hun vak verstaan en dit vol passie uitdragen. Door de zorgvuldige en systematisch opbouw van de oefeningen kun jij stralen met je hond.

  

ONLINE LEEROMGEVING

In de lessen wordt voortdurend aansluiting gezocht met de dagelijkse praktijk. De oefeningen waarmee je aan de slag gaat zijn dan ook daadwerkelijk van grote waarde in jouw thuissituatie. Bij de start van de cursus krijg je toegang tot de online leeromgeving. Hier lees je alle oefeningen terug en met behulp van onze exclusieve trainingsvideo’s ben je in staat om buiten de lessen het trainingsprogramma stap-voor-stap te volgen. Daarnaast vind je hier ook veel extra informatie over lichaamstaal, hondengedrag en allerlei extra oefeningen!

Voorbeeld van een trainingsvideo

Bekijk hier verschillende impressievideo’s van de veelzijdige Basiscursus!

START

Buitenlocatie in Alphen a/d Rijn
Zaterdag 16 oktober 10.45 uur (VOL)
Zondag 17 oktober 10.45 uur

Binnenlocatie in Koudekerk a/d Rijn
Maandag 18 oktober 19.30 uur (VOL)
Maandag 18 oktober 20.15 uur
Donderdag 21 oktober 19.30 of 20.15 uur
(afhankelijk van planning wordt het een van de 2 tijden)

DUUR
5 weken
Iedere les is 30 minuten

ONDERWERPEN
Wandelen aan een slappe lijn
Halthouden en wendingen maken
Blijven zitten onder verschillende omstandigheden
Af en blijf
Zelfbeheersing
Hierkomen onder verschillende omstandigheden
Het afbouwen van voer
Omgaan met afleidende prikkels
Omgaan met ongewenst gedrag
Lichaamstaal leren lezen

BUITENLOCATIE

Olympiaweg 2A (Veld naast Stichting MAX)
Alphen aan den Rijn

Kees Mustersstraat 8 (Scala College/Limushal)
Alphen aan den Rijn

BINNENLOCATIE

VTC Ridderhof
Arie Hogenespad 1
Koudekerk aan den Rijn

KOSTEN

5 weekse Basiscursus: 95,-  inclusief toegang tot online leeromgeving