De meest veelzijdige Basiscursus!

Dé training voor jonge honden, pubers, honden uit het buitenland, herplaatsers en voor de volwassen, beginnende hond!

 

 

BASISCURSUS (Opvoed 2)

  • 5 weekse cursus
  • 1 x per week trainen
  • Toegang tot de online leeromgeving met alle oefeningen en trainingsvideo’s
  • geen examen – wel certificaat! 

NIEUWS

Tijdens de herfstvakantie gaan de lessen gewoon door!
Vanaf maandag 30 oktober start de laatste reeks van dit jaar van de Basiscursus. Meld je aan voor de maandag, donderdag, zaterdag of zondag
We zijn gesloten van maandag 18 december t/m maandag 1 januari

 

De Basiscursus is dé training voor jonge honden, puberende honden, herplaatsers, honden uit het buitenland en voor de volwassen, beginnende hond! De Basiscursus is het startpunt waarbij je op een positieve, creatieve, originele en vooral plezierige wijze praktische en effectieve vaardigheden ontwikkelt in de opvoeding en training van je hond. Onder begeleiding van deskundige instructeurs ga je aan de slag met de belangrijkste gehoorzaamheidsoefeningen.

 

DE BASIS IN EEN NOTENDOP 

Bij Basiscursus ga je een ijzersterk fundament leggen in de opvoeding en training van jouw hond.

Aandacht en focus 
Het trainen van je hond in gehoorzaamheid begint bij het creëren van aandacht en focus. Je gaat je hond leren om zich langer te concentreren en meer aandacht te hebben voor jou. Ook krijg je praktische en uitvoerbare handvatten die je kunt inzetten als je hond snel is afgeleid.

Wandelen aan een ontspannen lijn
Je krijgt belangrijke tools mee die je kunt inzetten als je hond trekt aan de lijn. Trekken = stilstaan is niet dé (enige) oplossing om een hond te leren wandelen aan een ontspannen lijn. Er komt nog veel meer bij kijken zodat je hond daadwerkelijk gaat begrijpen dat trekken aan de lijn niks oplevert. Uiteraard ga je je hond ook leren om netjes aan een ontspannen lijn mee te wandelen.  Dit gaan we niet doen met een lokvoertje. Je leert je hond daadwerkelijk wandelen aan een slappe lijn zonder lokvoer!

Zit en Af en blijf
Je leert je hond zitten en liggen onder allerlei omstandigheden. Als je voor je hond staat, naast je hond zit op een stoel, bij afleiding én verleidingen. Je gaat zowel werken met het uitbouwen van de tijdsduur en het nemen van afstand. Ook leer je hond aan dat hij zijn positie (zitten of liggen) pas mag opheffen nadat jij toestemming hebt gegeven.

Zelfbeheersing
Je gaat je hond meer zelfbeheersing aanleren. Hiervoor ga je aan de slag met verschillende nuttige oefeningen en ga de zelfbeheersing in een spannend jasje gieten waardoor het voor jou en je hond ook echt leuk wordt.

Bewustwording en inzicht
Tijdens de lessen krijg je inzicht in hoe jouw hond leert en wat de motivatie van je hond is om iets wel of juist niet te doen. We begeleiden je zorgvuldig als het even niet goed gaat en vinden altijd een ingang tot succes!
Het volgen van de basiscursus versterkt de binding met je hond en jullie gaan elkaar beter begrijpen. Verder krijg je kennis over hondengedrag en praktische “eye-openers” bij het ombuigen van ongewenst gedrag. Hoe ga je om met een hond die opspringt? Welke methodes zijn er en welke werkt bij jouw hond?

Door de zorgvuldige en systematisch opbouw van de cursus kun je gericht aan de slag met de oefeningen die voor jou belangrijk zijn. Je krijgt concrete en toepasbare tips en tools waardoor je snel succes hebt. En de inspirerende en motiverende spellen maken trainen nog leuker! Na 5 weken heb je genoeg tools in handen om je hond goed te begeleiden, te sturen en écht samen te werken!

Bij DogStars word je begeleid door deskundige, gediplomeerde en ervaren instructeurs die hun vak verstaan en dit vol passie uitdragen. Door de zorgvuldige en systematisch opbouw van de oefeningen kun jij stralen met je hond.

ONLINE LEEROMGEVING

In de lessen wordt voortdurend aansluiting gezocht met de dagelijkse praktijk. De oefeningen waarmee je aan de slag gaat zijn dan ook daadwerkelijk van grote waarde in jouw thuissituatie. Bij de start van de cursus krijg je toegang tot de online leeromgeving. Hier lees je alle oefeningen terug en met behulp van onze exclusieve trainingsvideo’s ben je in staat om buiten de lessen het trainingsprogramma stap-voor-stap te volgen. Daarnaast vind je hier ook veel extra informatie over lichaamstaal, hondengedrag en allerlei extra oefeningen!

Voorbeeld van een trainingsvideo

Bekijk hier verschillende impressievideo’s van de veelzijdige Basiscursus!

START

Binnenlocatie in Alphen a/d Rijn
Maandag 21 augustus 19.30 uur (VOL)
Donderdag 24 augustus 19.30 uur (VOL)
Maandag 25 september 19.30 uur (VOL)
Maandag 30 oktober 19.30 uur
Donderdag 2 november 19.30 uur

Buitenlocatie in Alphen a/d Rijn
Zaterdag 26 augustus 10.45 uur (VOL)
Zondag 27 augustus 10.45 uur (VOL)
Zaterdag 30 september 10.45 uur
Zondag 1 oktober 10.45 uur
Zaterdag 4 november 10.45 uur
Zondag 5 november 10.45 uur

DUUR
5 weken
Iedere les is 30 minuten

ONDERWERPEN
Aandacht en focus onder verschillende omstandigheden
Wandelen aan een ontspannen lijn
Halthouden en wendingen maken
Blijven zitten onder verschillende omstandigheden
Af en blijf
Zelfbeheersing
Hierkomen
Het afbouwen van lokvoer
Omgaan met afleidende prikkels
Omgaan met ongewenst gedrag

BUITENLOCATIE

Kees Mustersstraat 8 (Scala College/Limeshal)
Alphen aan den Rijn

BINNENLOCATIE

VTC Ridderhof
Arie Hogenespad 1
Koudekerk aan den Rijn

KOSTEN

5 weekse Basiscursus: 100,-  inclusief toegang tot online leeromgeving