Stage lopen bij DogStars

 

STAGES

 

Assistent trainers / stagiaires

Lijkt het je leuk om mensen te begeleiden met hun puppy/jonge hond en alle ins en outs te weten te komen over hondenopvoeding- en training, lees dan verder!
 
 
 
Wie ben jij?
✔ Je bent klantgericht, enthousiast en graag in contact met mensen.
✔ Je bent leergierig en je wilt altijd het naadje van de kous weten.
✔ Je hebt affiniteit met honden én mensen.
✔ Je bent Kynologisch instructeur, je volgt de opleiding of je hebt de intentie om deze te gaan volgen.
✔ Je bent minimaal 1 vaste dag in de week beschikbaar. Dit is op een maandagavond, donderdagavond, zaterdagochtend en/of zondagochtend.
 
 
 
Dit ga je doen:
– Tijdens de lessen begeleid je individueel de eigenaren met de oefeningen en je assisteert de hoofdtrainers tijdens de les. Uiteraard gaan we je hier stap-voor-stap in begleiden en wegwijs maken.
– Je bereidt voorafgaande aan de training de les voor (deze ontvang je van de trainers) zodat je weet wat we gaan doen en uiteraard begeleid de hoofdtrainer je hierbij.
– Je observeert tijdens de lessen de cursisten. Staan de honden op een goede plek of kan iemand toch beter een ander plekje krijgen? Lopen de honden goed of zie je een hond die mogelijk wat fysiek ongemak heeft?
– Je helpt mee met de op- en afbouw van de les.
– Stapsgewijs ga je in de loop van het jaar leren zelf een oefening uit te leggen aan cursisten.

Dit bieden wij jou:

✔ Alle ins en outs over hondenopvoeding- en training. Bij ons wordt je echt vaardig op het gebied van opvoeding, training en lesgeven!
✔ Kennis over je hoe je lessen creatief kunt inrichten.
✔ Inzichten over diverse manieren van trainen.
✔ Kennis en ervaring opdoen op het gebied van lesgeven.
 
De stageplek is een onbetaalde functie maar een grote investering in jezelf en je eigen ontwikkeling in hondenopvoeding, training en als coach van vele hondeneigenaren!
 
 
Enthousiast?

Ben je enthousiast, stuur dan je motivatie naar info@dogstars.nl

Meer informatie?

Mail: info@dogstars.nl

Bel: 0619006973

 

 


 

Dit leer je als assistent trainer bij DogStars!

 

Handlingsvaardigheden opdoen

Het is belangrijk dat je de oefeningen zelf ook beheerst zodat je ‘voelt’ hoe de oefening gaat, wat vuilkuilen zijn en hoe je subtiele aanpassingen kunt maken in de oefeninjg zodat elke cursist succes heeft. Tijdens ingeplande trainingsdagen gaan we hiermee oefenen zodat je stap-voor-stap de oefeningen gaat beheersen én de wereld achter een oefening steeds beter gaat begrijpen. Natuurlijk is het fijn als je thuis ook met je hond kunt oefenen!

 
 
Omgang met cursisten
 
Hoe ga je met de cursisten om zodat zij zich gewenst voelen en gemotiveerd blijven? Hoe ga je om met weerstand? Wat kan je beter wel en beter niet zeggen als het even niet lukt bij een cursist of deze gefrustreerd raakt? Wat zijn handige en slimme trucs die je daarvoor kunt inzetten? Door te assisteren krijg je alle tips en tools mee zodat jij de cursisten op een prettige wijze kunt begeleiden.
 
 
Klassikaal een oefening uitleggen
Ben je er klaar voor om voor een groep(je) een oefening uit te leggen? Dit gaan we ook oefenen! Je krijgt ruimschoots de tijd om thuis te oefenen met de stof. Wat is het doel van de oefening, het nut en welke stappen ga je uitleggen. Hoe doe je het voor (met hond of zonder hond) en hoe breng je de stof op een inspirerende en duidelijke wijze over? Dat leer je bij ons!
 
 
 
Goed leren observeren
 
Tijdens een les zijn we niet alleen maar oefeningen aan het doen. Als (assistent) trainers kijken we ook naar hoe een hond loopt en of dit normaal is of misschien afwijkt van de norm. Hiermee bedoelen we dat een hond anders loopt dan hoe het hoort. We kijken naar lichaamstaal. Vertoont een hond veel stresssignalen en zoja, wat is de oorzaak en hoe kunnen we de eigenaar van de hond hierin begeleiden zodat deze de hond weer goed kan helpen? Soms krijg je zijdelings van een cursist mee dat hij/zij tegen specifieke problemen aan loopt. Denk hierbij aan voedingsproblemen, veel plassen, bijtgedrag, niet mee willen wandelen, moeite met alleen zijn etc. Ook dan is het handig om te weten hoe je de cursist hierbij kunt helpen (uitvragen, adviseren en zonodig doorverwijzen). Zijn er bepaalde honden die beter niet naast elkaar geplaatst kunnen worden of is er een hond die beter functioneert op een hoek plekje? Voldoende om naar te kijken en op te anticiperen!
 
Een volledige les geven 
 
We gaan er stapsgewijs naartoe werken dat je het programma met alle oefeningen van DogStars goe dbeheerst zodat je uiteindelijk een volledige les kunt draaien. Bij het draaien van een les gaat het niet alleen om het overdragen van de sotf. Het gaat er ook om hoé je dit overbrengt. Maak je er een inspirerend verhaal van waarin de oefneingen vloeiend in elkaar overlopen? houd je de energie in de groep en voorkom je lange stiltes of mensen die niks aan het doen zijn? Wat als je merkt dat er teveel onrust is in de groep? Hoe ga je hiermee om. en niet te vergeten: time management!