Basis Plus Cursus

Dé training voor honden die de Basiscursus succesvol hebben afgerond!

 

 

 

BASIS PLUS CURSUS (Opvoed 3)

  • 5 weekse cursus
  • 1 x per week trainen
  • inclusief toegang tot online leeromgeving inclusief trainingsvideo’s
  • geen examen – wel certificaat!

 

DE BASIS PLUS IN EEN NOTENDOP

De Basis Plus Cursus is het vervolg op de Basiscursus. Tijdens deze cursus ga je de oefeningen uit de basiscursus verder uitbouwen, meer betrouwbaarheid creëren en complexer maken. We breiden de oefeningen uit met extra uitdagingen en geven je weer een hoop inspiratie mee voor thuis. Een belangrijk onderdeel in de pluscursus is dat we werken aan jouw vaardigheden zodat je je hond nog beter kunt managen en sturen.

Bij de Basis plus komen uiteraard ook nieuwe oefeningen aan bod.

Los werken van de lijn en je hond ‘besturen’
Je hond gaat bij de Basis Plus stapsgewijs meer los van de lijn werken. Zo leer je je hond op een afstand te sturen naar zijn kleed/plaats. Je leert je hond om hem/haar op afstand naar een object toe te gaan en hier op te staan of omheen te gaan (rechts- of linksom)

Beheersing
Je krijgt handvatten om je hond te leren niet achter bewegende prikkels (skaters, hardlopers, fietsers) aan te gaan. ook ga je werken aan meer aandacht en concentratie ondanks afleiding. Je gaat werken aan een stabiele zit en blijf waarbij je voorwaarts kunt weglopen en op afstand een verleiding kunt neerleggen zonder dat je hond ongevraagd zijn ‘positie’ op heeft. Je leert je hond hierkomen ondanks verleidingen en je krijgt nog veel meer leuke zelfbeheersingsoefeningen mee naar huis.

Wandelen
Je gaat het wandelen aan een slappe lijn betrouwbaarder maken en verder uitbouwen met afleiding. Hiervoor is het belangrijk dat de vaardigheden vanuit de basiscursus er enigszins goed in zitten.

Bij DogStars word je begeleid door deskundige, gediplomeerde en ervaren instructeurs die hun vak verstaan en dit vol passie uitdragen. Door de zorgvuldige en systematisch opbouw van de oefeningen kun jij stralen met je hond.

ONLINE LEEROMGEVING

In de lessen wordt voortdurend aansluiting gezocht met de dagelijkse praktijk. De oefeningen waarmee je aan de slag gaat zijn dan ook daadwerkelijk van grote waarde in jouw thuissituatie. Bij de start van de cursus krijg je toegang tot de online leeromgeving. Hier lees je alle oefeningen terug en met behulp van onze exclusieve trainingsvideo’s ben je in staat om buiten de lessen het trainingsprogramma stap-voor-stap te volgen.

START

Binnenlocatie Koudekerk a/d Rijn
Maandag 11 maart 20.15 uur
Donderdag 14 maart 20.15 uur

Buitenlocatie Alphen a/d Rijn
Zaterdag 16 maart 11.20 uur

 

DUUR
5 weken
Iedere les is 30 minuten

ONDERWERPEN
Uitbouwen wandelen aan een slappe lijn
Betrouwbaarheid in de zit- en af en blijf
Uitbouwen zit- en af en blijf met afleiding
Plaats sturen
Om sturen
Steeds meer los van de lijn werken
Zelfbeheersing uitbouwen in verschillende omstandigheden
Hierkomen onder verschillende omstandigheden
Omgaan met afleidende prikkels

LOCATIE

Buitenlocatie
Kees Mustersstraat 8
Alphen aan den Rijn

Binnenlocatie
Arie Hogenespad 1
Koudekerk aan den Rijn

KOSTEN

5 weekse cursus: 100,- inclusief toegang tot de online leeromgeving