COMMANDO PINKELEN!

De vrijdag middag cursisten van de Focus & Fun zijn bij les 6 keihard aan het werk gezet. We deden het spelletje ‘commando pinkelen’. Wie kent dit leuke concentratie spelletje nog? Wij deden het iets anders. Zolang de trainer niks zei, liepen de cursisten alsmaar rechtdoor waarbij de hond netjes volgt. Bij het woord ‘commando’ moesten de cursisten een opdracht uitvoeren. Bijvoorbeeld: rechtaf, linksaf, 180° wissel, versnelde pas, rechtsomkeer, linksomkeer, halthouden….en nog veeeel meer! Wanneer het ‘commando’ niet werd gegeven, hoefde de cursist de oefening niet uit te voeren. Hoe bewust zijn de cursisten van hun omgeving. En hoe vaardig zijn de cursisten inmiddels en hoe snel kunnen de honden een opdracht uitvoeren?

WAT ER OOK GEBEURT…VERROER JE NIET!

Daarna door naar de oefening: zit, blijf en voorwaarts weglopen…ongeacht de afleiding. Zo snel mogelijk om een pion heen lopen en weer terug naar je hond. De cursist die het snelste terug is bij zijn hond heeft gewonnen, maaar….alleen als de hond keurig is blijven zitten. De cursisten mochten zelf bepalen hoe dichtbij zij de hond bij de pion wilde zetten…alleen hoe dichter bij de pion…hoe meer afleiding! Uitdaging dus!

TERUG PLAATS STOELENDANS!

De 6e training lijkt bijna een oerhollands spel middagje te worden met de stoelendans op het programma! Zolang de muziek loopt…lopen de cursisten. Uiteraard met een hond die netjes volgt. Wanneer de muziek stopt, is het de bedoeling dat de cursist de hond zo snel mogelijk naar zijn plaats stuurt. Zodra de hond ligt, mag de cursist op het krukje zitten. Dat betekent dus, wanneer je de hond van een verdere afstand naar zijn plaats kunt sturen…jij sneller kunt gaan zitten!

FUN’en MET TARGETS

Afgelopen weken hebben de cursisten diverse targets bij hun honden aangeleerd. Bijvoorbeeld rechts- en linksom een object sjezen, gaan zitten in een hoepel of bijvoorbeeld met twee pootjes op een steen staan. Wanneer we de targets met elkaar gaan combineren, wordt het vaak wat lastiger voor de hond dus werk aan de winkel!

HIERKOMEN DOOR DE ERE HAAG

En als afsluiter hierkomen door de erehaag waarbij de eigenaar uit zicht is voor de hond. Wat een prachtige beelden en wat deden ze het geweldig!!

Komende week hebben we lekker vakantie dus 4 maart zijn we er weer!