Methode DogStars

HOE TRAINEN WIJ?

 

Met heel veel plezier!
DogStars onderscheidt zich door op zeer creatieve en vernieuwende wijze les te geven. Uitdaging en plezier zijn voor ons een van de belangrijkste ingrediënten om de hond actief en gemotiveerd te laten deelnemen aan de training. Daarom maken wij veel gebruik van educatieve spellen waar gehoorzaamheid in verborgen zit. Spelletjes hebben een enorme aantrekkingskracht op zowel mens als hond en doordat wij dit toepassen in onze trainingen, blijven oefeningen beter hangen. Bij onze cursisten én de honden.

Op een hondvriendelijke en verantwoorde wijze
DogStars staat niet alleen voor vernieuwing en creativiteit maar ook voor kwaliteit en deskundigheid. Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het verwerpen van het gebruik van geweld (fysieke pijn of intimidatie). Leren moet leuk zijn en gaat nog sneller wanneer dit op een positieve manier gebeurt. Bij DogStars maken wij daarom gebruik van de wetenschappelijke principes van de leertheorie. De basis van deze theorie is dat honden gedrag herhalen dat iets aangenaams oplevert (belonen). Bij deze manier van trainen ga je er vanuit dat je hond goed is zoals hij is en potentieel heeft om zich verder te ontwikkelen. Wij maken zowel gebruik van de clicker als een clickerwoord. Beide is prima!

Jij bent de beste begeleider van je hond
Leider, volger, leader of the pack…bij DogStars ben jij de BEGELEIDER van je hond. Het grote verschil met de andere termen is dat het tempo van de hond leidend is voor de trainingen.

Op een vriendelijke manier begrenzen
Dat betekent niet dat er geen grenzen zijn. Regels bieden en begrenzen biedt een hond houvast en hierdoor ook veiligheid omdat de hond weet wat er van hem wordt verwacht en wat hij van ons kan verwachten. Deze duidelijkheid en veiligheid helpt de hond om zorgeloos en vol vertrouwen in het leven te staan en met jou samen te werken.

Iedere hond is een STER en verdient het om te stralen!
Zelf hebben wij ervaren dat hoe meer wij onze hond voor ‘vol’ aanzien, hoe makkelijker en vreugdevoller alles gaat. Misschien niet altijd precies zoals wij zouden willen, maar wel  liefdevoller en leerzamer. Dat doen wij door de hond te zien als compleet en capabel wezen dat met ons samenleeft. Onze rol is het geven van een liefdevolle, ondersteunende structuur. Onze hond uitdaging bieden in zowel lichamelijke als geestelijke zin. Bereid zijn om kritisch naar je eigen handelen te kijken en de bereidheid hebben om je plan aan te passen wanneer het even niet gaat. Op deze manier creëren wij een klimaat waarin de hond zorgeloos nieuwe dingen kan leren.

Wij zijn opgeleid bij de volgende academies

DogVision 

Martin Gaus Academie

O&O Hondenopvoeding