Hoe trainen wij?

Creatief en deskundig!

HOE TRAINEN WIJ?

 

MET HEEL VEEL PLEZIER!

DogStars onderscheidt zich door op zeer creatieve en vernieuwende wijze les te geven. Uitdaging en plezier zijn voor ons een van de belangrijkste ingrediënten om de hond actief en gemotiveerd te laten deelnemen aan de training. Daarom maken wij veel gebruik van educatieve spellen waar gehoorzaamheid in verborgen zit. Spelletjes hebben een enorme aantrekkingskracht op zowel mens als hond en doordat wij dit toepassen in onze trainingen, blijven oefeningen beter hangen. Bij onze cursisten én de honden.

OP EEN VERANTWOORDE WIJZE

DogStars staat niet alleen voor vernieuwing en creativiteit maar ook voor kwaliteit en deskundigheid. Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het verwerpen van het gebruik van geweld (fysieke pijn of intimidatie). Leren moet leuk zijn en gaat nog sneller wanneer dit op een positieve manier gebeurt. Bij DogStars maken wij daarom gebruik van de wetenschappelijke principes van de leertheorie. De basis van deze theorie is dat honden gedrag herhalen dat iets aangenaams oplevert (belonen). Bij deze manier van trainen ga je er vanuit dat je hond goed is zoals hij is en potentieel heeft om zich verder te ontwikkelen. Wij maken zowel gebruik van de clicker als een clickerwoord. Beide is prima!

JIJ BENT DE BESTE BEGELEIDER VAN JE HOND

Leider, volger, leader of the pack…bij DogStars ben jij de BEGELEIDER van je hond. Het grote verschil met de andere termen is dat het tempo van de hond leidend is voor de trainingen.

OP EEN VRIENDELIJKE MANIER BEGRENZEN 

Dat betekent niet dat er geen grenzen zijn. Regels bieden en begrenzen biedt een hond houvast en hierdoor ook veiligheid omdat de hond weet wat er van hem wordt verwacht en wat hij van ons kan verwachten. Deze duidelijkheid en veiligheid helpt de hond om zorgeloos en vol vertrouwen in het leven te staan en met jou samen te werken.

IEDERE HOND IS EEN STER EN VERDIENT HET OM TE STRALEN! 

Zelf hebben wij ervaren dat hoe meer wij onze hond voor ‘vol’ aanzien, hoe makkelijker en vreugdevoller alles gaat. Misschien niet altijd precies zoals wij zouden willen, maar wel  liefdevoller en leerzamer. Dat doen wij door de hond te zien als compleet en capabel wezen dat met ons samenleeft. Onze rol is het geven van een liefdevolle, ondersteunende structuur. Onze hond uitdaging bieden in zowel lichamelijke als geestelijke zin. Bereid zijn om kritisch naar je eigen handelen te kijken en de bereidheid hebben om je plan aan te passen wanneer het even niet gaat. Op deze manier creëren wij een klimaat waarin de hond zorgeloos nieuwe dingen kan leren.

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Ik wil een keertje komen kijken of kennismaken. Kan dat?
Je bent altijdvan harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen en kennis te maken met de trainers van DogStars.
Gebruiken jullie snoepjes als beloning? Ik wil namelijk niet altijd snoepjes bij me moeten hebben omdat anders mijn hond niet luistert.
Beloningsgericht trainen betekent niet dat je je hele leven lang met een zak snoepjes moet rondlopen. Voer is een primaire beloning voor je hond dat je kunt inzetten als beloning voor bepaalde prestaties. In de aanleerfase zal je meer belonen dan wanneer bepaald gedrag is aangeleerd. Ontvang jij nog een sticker voor een strikken van je veters? Neen, het is een gewoonte geworden. Zo werkt dit ook bij honden. Eenmaal aangeleerd gedrag wordt een gewoonte. Tijdens de lessen leren we je hoe je voer kunt afbouwen zonder dat je hond gedemotiveerd raakt. Daarnaast is voer niet de enige beloning voor je hond. Denk bijvoorbeeld aan trekspelletjes, renspelletjes, omgevingsbeloningen en nog veel meer!

 

Mogen mijn gezinsleden mee naar de cursus?
Jazeker, graag zelfs! Houd daarbij altijd in de gaten welk effect dit op je jhond heeft Bespreek bijvoorbeeld met de trainers hoe je kunt afwisselen met trainen zonder dat de hond hier overprikkeld door raakt.

 

Werken jullie met de clicker?
Het is zeker niet verplicht om hiermee te werken. Clickertrianing is slechts een van de vele trainingstechnieken die er bestaan. Je gaat er zeker mee kennismaken en daarna bepaal je zelf of je deze wilt inzetten.

 

Kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan?
Het kan voorkomen dat je een keer niet naar de les kunt komen. Je geeft dat zo mogelijk de week van te voren even aan een van de trainers door. Of je stuurt een berichtje naar ons e-mail adres of telefoon.

Wat te doen als je bent verhinderd?
Het kan natuurlijk gebeuren dat je verhinderd bent. Bij de puppycursus kun je in overleg op een andere dag (in dezelfde week) de les inhalen. Bij de Basiscursus heb je de mogelijkheid ook om deze op een andere dag in te halen indien er voldoende plek is. Bij de Vervolgtraining is er ook de mogelijkheid om deze op een andere dag in te halen wanneer er 2 groepen zijn.

 

 

Gaat de les door als het regent?
Normaal gesproken gaan de lessen bij regenweer, wind of sneeuw gewoon door. Bij risico op onweer kan het zijn dat de les niet doorgaat. Meldt je je af voor de les, dan is er geen gelegenheid die les later in te halen. Wordt een les door DogStars Hondenschool geannuleerd wegens weersomstandigheden, dan wordt de planning met 1 les aangevuld.

 

 

 

Moet ik examen doen?
DogStars heeft er bewust voor gekozen om geen examens af te nemen. Een examen is een momentopname en ons gaat het om de progressie die je in 8 weken hebt geboekt. Examen zorgt in de regel voor wat meer spanning bij de eigenaar en dit heeft vaak een negatief effect op de hond.