Puppycursus (Opvoed 1) – nieuwe layout

Gefeliciteerd! Je bent trotse eigenaar van een puppy! Een mooie en intensieve periode breekt nu aan. Je pup heeft allerlei lessen te leren. Je wilt dat je pup zich veilig voelt in onze samenleving en zonder vrees de wereld durft te verkennen. Daarnaast wil je je pup manieren leren zodat hij kan functioneren in het gezin en in de dagelijkse praktijk. En ook wil je een sterke band opbouwen met jouw kleine viervoeter. Een goede puppycursus is hierbij essentieel.

DOEL VAN DE PUPPYCURSUS

omgaan met bijtgedrag, zelfbeheersing, ontspannen wandelen aan de lijn, omgaan met opspringgedrag, contact en binding, wennen en omgaan met vreemde geluiden, puppy gehoorzaamheid, hierkomen, dierenartstraining, verzorging en nog veel meer!

Ontdek door verschillende experimenten, oefeningen en spelletjes op welke wijze jouw pup leert. Ervaar hoe hij zich in razend tempo ontwikkelt en hoe je je pup op een diervriendelijke manier kunt begeleiden op weg naar volwassenheid. Leer hoe je gewenst gedrag kunt stimuleren en hoe je op een positieve manier alledaagse opvoedingsproblemen kunt aanpakken en oplossen.

 

 

VANAF WELKE LEEFTIJD STARTEN? 

Vaak wordt nog ten onrechte geadviseerd om te wachten met puppycursus tot je pup volledig is ingeënt. Dat betekent dat je pup pas na de 12e week start met trainen. Hierdoor mist hij voor een groot deel de belangrijkste socialisatie. Vanuit de moederhond heeft je pup voldoende bescherming tegen voorkomende ziekten. Je hoeft dus niet te wachten met trainen tot je pup volledig is ingeënt. Een week nadat je pup bij je in huis is kun je bij ons al komen trainen.   

HET HELE GEZIN IS WELKOM!

Bij de puppycursus van DogStars is het hele gezin welkom! Door kinderen te betrekken bij de cursus kunnen ook zij thuis aan de slag met de oefeningen. Ook nemen kinderen tijdens de cursus een belangrijke rol in voor andere puppyeigenaren. We willen natuurlijk allemaal dat onze pup gesocialiseerd wordt met kinderen. Het opvoeden van een hond is wel een verantwoordelijke taak. Er komt veel praktische vaardigheid bij kijken en tijdens de lessen wordt veel kennis en inzichten aangereikt. Om de kwaliteit van de cursus en het resultaat te kunnen waarborgen trainen de ouders met de hond en kunnen de kinderen (tot 12 jaar) meekijken en meehelpen. Kinderen ouder dan 12 jaar mogen onder begeleiding van de ouder trainen met de pup.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TUSSENTIJDSE INSTROOM IS MOGELIJK!

Doordat wij themagericht lesgeven is het mogelijk om wekelijks in te stromen. Tip: door de grote belangstelling voor onze puppycursus zitten de groepen snel vol. Je kunt je daarom al aanmelden voor de puppycursus nog voordat je pup bij je in huis is! Hierdoor heb je mogelijk een minder lange wachttijd en kun je direct aan de slag als je pup bij je in huis is.

Een puppyles duurt 45 minuten. De theorie verwerken wij in de lessen en ook ontvang je alle theorie inclusief trainingsvideo’s via de e-mail.

STRIPPENKAART

Bij de eerste les ontvang je een strippenkaart met 10 strippen. Op deze manier weet je precies welke thema’s je hebt gevolgd.