Hondentraining voor kids!

 

 

Training speciaal en alleen voor kinderen!

 

 

DogStars KIDS! 

Een training speciaal voor kinderen die graag met hun hond willen trainen! 

 

 

Vanwege het Corona virus geven we momenteel alleen kids privélessen.

Meld je aan via ons boekingsformulier

 • Je krijgt 1-op-1 training van een gediplomeerd trainer
 • De les wordt gegeven op onze locatie.
 • Je betaalt slechts 15,- per les.
 • Je ontvangt de oefeningen inclusief trainingsvideo’s

Aanmelden

 

DogStars Kids training is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf  7 tot +/- 12 jaar en die graag met hun eigen hond willen trainen. Op een verantwoorde manier leren de kinderen hoe zij veilig contact kunnen maken met de hond en hoe zij samen leuke spellen kunnen doen waardoor de onderlinge band enorm groeit!

Een priveles duurt 30 minuutjes zodat de les effectief blijft.

 

 

 

 

 

DE WORKSHOPS

 

Workshop 1: vriendjes worden met je hond!

Je leert in deze workshop op een speelse manier hoe je contact krijgt met je hond. Daarbij komen onderwerpen aan bod uitzoeken wat je hond lust en wat je hond écht lekker vind, en hoe kun je leuke (en verantwoorde) spelletjes spelen met je hondenvriendje. Je gaat verschillende contactoefeningetjes doen die jij én je hond superleuk vinden! Ook leer je belangrijke omgangsregels met je hond.

 

Workshop 2: gehoorzaamheid is cool!

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met verschillende  gehoorzaamheidsoefeningetjes die we gieten in een te gek speels jasje! Gehoorzaamheid is voor je hond daarom supercool en geen vervelende verplichting. Je kunt hierbij denken aan oefeningen als wandelen, zit, lig en zelfbeheersing

Workshop 3: hersenwerkjes spelen 

Houd je van het spelen van spelletjes? Dan kun je tijdens deze workshop kennismaken met talloze snuffelspelletjes en hersenwerk spelletjes! Snuffelen, nadenken, proberen, oefenen en vooral veel plezier hebben samen! Je hond gaat je nog leuker vinden nu je hem al deze spelletjes speelt!

 

Workshop 4: klimmen en klauteren

Parcourtjes met tunnels, hoogtesprongetjes, vreemde objecten. Je gaat apenkooien met je hond!

 

Professionele begeleiding

Bij DogStars worden de kinderen begeleid door deskundige, gediplomeerde en ervaren instructeurs die hun vak verstaan en dit vol passie uitdragen.

We werken in groepjes van maximaal 6 kids zodat voldoende aandacht is voor individuele hulp. Het is belangrijk dat je als ouder/begeleider aanwezig bent. Je doet niet actief aan de les mee maar je kan vanaf het terras of binnen meekijken.

 

BELANGRIJK

 • De hond waarmee je kind gaat trainen heeft minimaal een puppycursus afgerond.
 • De hond is sociaal naar andere honden, mensen en kinderen.
 • DogStars Kids is geschikt voor ieder kind zonder angst naar zijn/haar hond of andere honden.
 • Twee kinderen met één tegelijkertijd is niet mogelijk.
 • DogStars Kids is bedoelt voor kinderen zonder geindiceerde gedragsproblemen.

 

ACHTERGROND

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen met dieren een bijzondere band hebben. Interactie tussen kind en hond kunnen bij kinderen vele positieve effecten teweeg brengen. Honden kunnen kinderen helpen bij het concentreren en ze hebben een kalmerend effect op kinderen. Aangetoond is dat het contact met honden van grote invloed kan zijn op de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden bij jonge kinderen (Flyhn, 2008). Honden staan daarom ook wel bekend als ‘sociale smeermiddelen’. Zij vergroten de kans op interactie met anderen. Daarnaast leren honden de kinderen om verantwoordelijkheid te nemen en het bevordert de  ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en assertiviteit. Een hond kan kinderen motiveren om activiteiten te ondernemen die zij normaal gesproken niet zouden proberen. (Kirchpfening, 2012) 

START 

Op dit momenteel alleen privelessen

DUUR

45 minuten

ONDERWERPEN 

 • Contact maken met je hond
 • Leren spelen met je hond
 • Gehoorzaamheid
 • Hersenwerken
 • Klimmen en klauteren

LOCATIE

Olympiaweg 2A
Alphen aan den Rijn

KOSTEN

De kosten per workshop is 15,-
Dit is inclusief iets lekkers en iets fris!

Kosten priveles: 20,-