Hondentraining voor kids!

 

Training speciaal voor kinderen!

 

Direct inschrijven!

DogStars KIDS! HONDENTRAINING

Een training speciaal voor kinderen die graag met hun hond willen trainen! Je kunt iedere week instromen!

DE TRAINING 

DogStars Kids training is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf  7 tot +/- 12 jaar en die graag met hun eigen hond willen trainen. Op een verantwoorde manier leren de kinderen hoe zij veilig contact kunnen maken met de hond en hoe zij samen leuke spellen kunnen doen waardoor de onderlinge band enorm groeit!

         

ACHTERGROND

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen met dieren een bijzondere band hebben. Interactie tussen kind en hond kunnen bij kinderen vele positieve effecten teweeg brengen. Honden kunnen kinderen helpen bij het concentreren en ze hebben een kalmerend effect op kinderen. Aangetoond is dat het contact met honden van grote invloed kan zijn op de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden bij jonge kinderen (Flyhn, 2008). Honden staan daarom ook wel bekend als ‘sociale smeermiddelen’. Zij vergroten de kans op interactie met anderen. Daarnaast leren honden de kinderen om verantwoordelijkheid te nemen en het bevordert de  ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en assertiviteit. Een hond kan kinderen motiveren om activiteiten te ondernemen die zij normaal gesproken niet zouden proberen. (Kirchpfening, 2012)

DIT KOMT ER AAN BOD

Contact maken met je hond en omgangsregels
De kids leren op een speelse manier hoe ze contact krijgen met de hond waarbij de hond dit ervaart als aangenaam. Daarbij komen onderwerpen aan bod zoals belonen, uitzoeken wat je hond lust en wat je hond écht lekker vind. De kids gaan contactoefeningetjes doen. Ze leren de belangrijkte omgangsregels met honden en ook gaan ze ervaren of de hond aaien fijn vindt en hoe ze de hond op een verantwoorde manier kunt knuffelen.

Leren spelen met je hond
Hoe speel je een verantwoord spelletje met je hond? Welke materialen zet je hiervoor in? En wat als je hond het niet leuk vind om met een flostouw te spelen? De kinderen gaan tevens kennismaken met allerlei hersenwerkspelletjes én snuffelspelletjes. Daarnaast gaan we met elkaar praten over hoe je op een vriendelijke manier om kunt gaan met bijt/hapgedrag.

Contact met andere honden
De kids leren hoe ze met andere honden kunnen omgaan als zij buiten wandelen.

Gehoorzaamheid
Honden zijn over het algemeen dol op spelen. Spelen is plezierig en plezier op zich is voor een hond al een krachtige beloning. Tijdens de lessen gaan we aan de slag met basis gehoorzaamheidsoefeningetjes die we gieten in een te gek speels jasje! Je kunt hierbij denken aan oefeingen als wandelen, zit, lig, zelfbeheersing, diverse trucjes en hierkomen.

Klimmen en klauteren
Parcourtjes met tunnels, hoogtesperongetjes, vreemde objecten. We gaan apenkooien met de kids en de honden!

Bij DogStars worden de kids begeleid door deskundige, gediplomeerde en ervaren instructeurs die hun vak verstaan en dit vol passie uitdragen.

We werken in kleine groepjes van maximaal 6 kids zodat voldoende aandacht is voor individuele hulp. Het is belangrijk dat je als ouder/begeleider aanwezig bent. Je doet niet actief aan de les mee maar je kan vanaf het terras of binnen meekijken.

BELANGRIJK

  • De hond waarmee je kind gaat trainen heeft minimaal een puppycursus afgerond.
  • De hond is sociaal naar andere honden, mensen en kinderen.
  • DogStars Kids is geschikt voor ieder kind zonder angst naar zijn/haar hond of andere honden.
  • Twee kinderen met één tegelijkertijd is niet mogelijk.
  • DogStars Kids is bedoelt voor kinderen zonder geindiceerde gedragsproblemen.

  

START 

Tijdens de schoolvakantie
Dag en tijd volgt

DUUR

4 weekse training
45 minuten
Instromen mogelijk

ONDERWERPEN 

  • Contact maken met je hond
  • Leren spelen met je hond
  • Contact met andere honden
  • Gehoorzaamheid
  • Klimmen en klauteren

LOCATIE

Olympiaweg 2A
Alphen aan den Rijn

KOSTEN

De kosten voor 4 trainingen bedraagt 60,-
Dit is inclusief iets lekkers en iets fris!
Een losse les is niet mogelijk.