Freestyle clickertraining

Clickertraining, Tricks en Platformtraining

Niks moet, alles mag en voor ieder wat wils!

 

Freestyle Clickertraining

6 weekse cursus (1 keer per week trainen)

Deze cursus is geschikt voor iedereen die al een Basiscursus heeft afgerond. De Freestyle Clickertraining is een van de leukste trainingen die er bestaat! Op je eigen niveau lekker samen bezig zijn met je hond  en ook nog is vaardig worden op het gebied van  clickertraining, tricks en platformtraining.

Wat is Freestyle Clickertraining? 

Freestyle Clickerraining is een unieke combinatie van clickertraining, tricks en platformtraining. Vaardig worden met een clicker, leren hoe je je hond te gekke tricks aanleert en bijzondere posities aanleren met behulp van een platform.

Bij veel hondensporten zie je vaste routines en reglementen waar je je aan moet houden. Aan het einde van de cursus moet je een specifiek niveau hebben om te kunnen slagen. Bij Freestyle Clickertraining gaat het er juist om dat je je losbreekt van deze vaste routines en reglementen. Wij willen dat je je vrij kan ontplooien op het gebied van hondentraining. Niks moet, alles mag en voor ieder wat wils!

Bij Freestyle clickertraining train je op je eigen tempo en op het niveau dat past bij jou en je hond. Ook gaat het in deze training om eigen creativiteit. Je wordt begeleid door deskundige instructeurs die je natuurlijk wel de nodige kennis meegeven.

Clickertraining

Misschien heb je al eens van een clicker gehoord en heb je er zelfs al een aangeschaft. Je hebt gekeken wat de clicker doet maar hoe het nu echt werkt blijft nog een groot vraagteken of het is er nog niet van gekomen om je te verdiepen in de kunst die clickertraining heet. De clicker is een geweldig hulpmiddel om je hond stap voor stap nieuw gedrag aan te leren en bestaand gedrag te verfijnen of mooier te maken. Met clickertraining gaat je hond nadenken en uitproberen en daarmee daag je je hond mentaal enorm uit. Je krijgt inzicht over de manieren waarop je je hond iets nieuws kunt aanleren en hoe je dit aanpakt. Kortom: met clickertraining krijg jij het voor elkaar om je hond bijzondere, handige en te gekke vaardigheden aan te leren.

Tricks

Naast de opvoeding en gehoorzaamheid is het ook gewoon heel leuk om lekker samen met je hond bezig te zijn en af en toe trucjes met je hond te doen. Maar waar begin je als je je hond wilt leren kruipen? Netjes opzitten? Buigen? Bukken of  weaven door je benen? Met behulp van het thema clickertraining en de deskundige begeleiding, leer je hoe je een oefening kunt opbouwen en ben je in staat om je hond alles te leren wat je maar wilt!

Platformtraining

Platformtraining wordt in diverse hondensporten gebruikt bijvoorbeeld bij Obedience, Dogdance en Gehoorzaamheid. Bij platformtraining leert je hond werken op een platform. Met dit platform kun jij je hond werkelijk van alles aanleren.

Platformtraining is heel handig bij het zogenaamde ‘heelwork’ waarbij je je hond leert om strak naast je te komen staan (zowel links- als rechts) maar ook strak voor je te komen staan of zitten. Dit kun je vervolgens weer inzitten bij het ‘voorkomen’ of apporteren.

Met behulp van een platform kun je de hond leren om tussen je benen te komen staan, zitten en liggen. Ook is platformtraining ideaal om afstandswerk mee op te bouwen. Hierbij leer je je hond op afstand liggen, zitten en staan. Met een platform creëer je tevens rust en zelfbeheersing bij je hond en daarom is deze training ook erg geschikt voor honden die snel geneigd zijn om druk te worden. Maar ook kun je je hond ‘gekke’ trucs aanleren met behulp van het platform.

START 

Volgt

LEERDOELEN

  • Vaardig worden met de clicker
  • Aanleren van diverse tricks
  • Werken met een platform

LOCATIE

Olympiaweg 2A
Alphen aan den Rijn

KOSTEN

De kosten voor 6 trainingen bedraagt 75,-

image-2016-11-22image-2016-11-22-4