Workshop

Clickertraining

Workshop Freestyle Clickertraining

DogStars Hondenschool organiseert op zondag 5 februari de workshop Freestyle Clickertraining.  In deze workshop maak je kennis met de kunst die clickertraining heet! Ook maak je kennis met platformtraining en je leert hoe je je hond specifieke trucs aanleert. Een hele leuke manier om kennis te maken met de clicker én hele goede voorbereiding op de 6 weekse Freestyle Clickertraining die 11 maart van start gaat.

Wat is Freestyle Clickertraining? 
Bij veel hondensporten zie je vaste routines en reglementen waar je je aan moet houden. Aan het einde van de cursus moet je een specifiek niveau hebben om te kunnen slagen. Bij Freestyle Clickertraining gaat het er juist om dat je je losbreekt van deze vaste routines en reglementen. Wij willen dat je je vrij kan ontplooien op het gebied van hondentraining. Niks moet, alles mag en voor ieder wat wils!

Bij Freestyle Clickertraining train je op je eigen tempo en op het niveau dat past bij jou en je hond. Ook gaat het in deze training om eigen creativiteit. Je wordt begeleid door deskundige instructeurs die je natuurlijk wel de nodige kennis meegeven.

Programma
Het eerste halfuur bestaat uit een theoriegedeelte waarbij je basisbeginselen van clickertraining leert. Je gaat zonder hond aan de slag met een aantal clickeroefeningen. Daarna halen we de honden erbij en ga je het geleerde in de praktijk brengen en toepassen op je hond. Ook maak je kennis met het platform. Het is belangrijk dat de honden de tijd krijgen de prikkels te verwerken en weer even te herstellen. Daarom nemen we na het eerste praktijkgedeelte een halfuur pauze. Wij zorgen voor een simpele lunch. Na de pauze gaan we met een aantal trucs aan de slag.

13:00 – 13:30 uur Theorie
13:40 – 14:30 uur Praktijk
14:30 – 15:00 uur Pauze
15:00 – 15:45 uur Praktijk
15:45 – 16:00 uur Afsluiting

Voor wie?
De workshop is geschikt voor alle honden die een Basiscursus hebben afgerond. Omdat we werken in groepsverband is het belangrijk dat jouw hond sociaal is naar andere mensen en honden. Tijdens de workshop houden wij goed rekening met het welzijn van de hond en zorgen dat de dag voor jou en je hond zo stressvrij mogelijk verloopt. Bij elke aanmelding overleggen wij dus samen of deze workshop geschikt is.

Deelnemers
Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers (1 persoon per hond)

Ruimte
De workshop wordt gegeven in de grote zaal. Dit is een overdekte ruimte.

DATUM 

Zondag 5 februari: 13:00 uur – 16:00 uur
(deze datum is o.v.b.)

PROGRAMMA 

• Kennismaken met clickertraining
• Clickeren met je hond
• Platformtraining
• Tricks

LOCATIE

Olympiaweg 2A
Alphen aan den Rijn

KOSTEN

De kosten voor deze workshop is 45,-
De workshop is inclusief hand-out, een simpele lunch en koffie en thee

 image-2016-11-22-4 image-2016-11-22